< Pátý posel  
Perry Rhodan svazek 1947

Finále v Mirkandolu

Na hranicích moci >
vydáno v Německu: 15.12.1998
vydáno v Čechách: nikdy

čas děje: 1290 NGL (4877)
Maahkové přivezou Mhogena na PAAHGODu na Arkon I. Cistolo Khan doprovází velvyslaneckou loď se svým PAPERMOONem. Atlan se ale od vyslanců odpojí, protože je povolán na Traversan, planetu ležící u okraje starého impéria Arkonidanů 1).

Současně umožní Joskar Jankinnen Vincent Garronovi navštívit Mirkandol a Solmothy. Zatímco v odporu s Georg Zimasem 2) také Solder Brant se svým luxusně vybaveným, stometrovým kulovým křižníkem ST. AMARINA, chce letět na Mirkandol, chce multimiliardář podporovat kandidátovo galaktopolitické renomé. Také Tuyula Azyk letí na Arkon I.

7. srpna 1290 NGL popisuje Mhogena v Mirkandolu reprezentantům galaktických národů nebezpečí, které Chearthu hrozí díky Guan a Var, zdůrazňuje také, že by mohli dosáhnou Mléčné dráhy a prosí o pomoc. Gharrer dostane sice mnoho souhlasu, ale zástupci mocných národů se nemají k tomu, aby mu zajistili podporu. Ačkoliv Solder Brant nemá v galaktiku zádný diplomatický status, umožní mu Cistolo Khan, aby promluvil před shromážděním. Brant dovedně argumentuje proti vojenskému zákroku galaktiků v Chearthu. V tuto chvíli zasáhne Vincent Garron a zabije Gen-burstingem Solmothku Galidu, která se společně s Battanboo a jejím druhem Randisurem zúčastnila shromáždění 3). Garronovým útokům na oba ostatní Solmothy zabrání Mhogena ale pro mutanta nepochopitelným způsobem. Garron nechá nato ozbrojence, které sugestivně kontroluje, zaútočit na zasedací místnost. Tam Garronovy loutky způsobí sice krveprolití, ale Mhogena záhadným způsobem zruší jeho ovládání útočníků. Gharrer sám je Maahky chráněn, někteří přitom přijdou o život. Ačkoliv Garronovi bojovníci uzavřou zasedací místnost, může jí Cistolo Khan a Sargor z Progeronu 4) opustit, aby zahájili protiopatření. LSP-komisař zabrání ale arkonskému šéfovi tajné služby nasazit narkotická děla, protože vražedného mutanta chce chytit. Nakonec teleportuje Vincent Garron s Tuyula Azyk do haly. Mutant sice unikne s Mhogenaem s mladou Bluesankou, ale Khan zpozoruje, že Solder Brant Garrona zřejmě osobně zná.

Poté co si události dodatečně promyslí, přijde Cistolo Khan k úsudku, že Mhogena je Psí-reflektor, který může Garronovi paraschopnosti blokovat nebo odvracet. ST. AMARINu nechá Sargon z Progeronu na Khanovu radu nerušeně odstartovat z Arkonu.


1) Informace o dalším osudu Atlana: Traversan 1: Robert Feldhoff: Admirál hvězd; Traversan 2: Hubert Haensel: Bouře na PADOMu; Traversan 3: Peter Terrid: Rebelové z Traversanu; Traversan 4: Rainer Castor: Kníže z Camlo; Traversan 5: Hans Kneifel: Planeta lovu; Traversan 6: Rainer Castor: Poslední muž z OSA MARIGA; Traversan 7: Peter Terrid: Vesmírný pirát; Traversan 8: Hubert Haensel: Poslední Gonozal; Traversan 9: Frank Borsch: Cena svobody; Traversan 10: Rainer Hanczuk: Projekt Koulo mozku; Traversan 11: Hans Kneifel: Duel na Arkonu; Traversan 12: Rainer Castor: Finále pro Traversan; MFA 2: Frank Borsch: Utěk na Hvězdovzdor;
2) PR 1938: Susan Schwartz: Barvy zla;
3) Informace o předcházejících událostech o Solmothech: PR 1923: Susan Schwartz: Mise míru;
4) PR 1921: H.G.Francis: Projekt Mirkandol; PR 1924: Peter Terrid: Intriky na Arkonu;



GEODEMA - Geodetické práce