< Na hranicích moci  
Perry Rhodan svazek 1949

Quotorova poslední bitva

THOREGON ŠEST >
vydáno v Německu: 29.12.1998
vydáno v Čechách: nikdy

čas děje: 1290 NGL (4877)
Po Atlanově návratu se nositelé aktivátorů na Camelotu rozhodnou Gharrovi přijít na pomoc s GILGAMEŠem. Jen Homer G. Adams chce zůstat v Mléčné dráze. Atlan a Ronald Tekener letí nejdříve na Maahkora 2) a pak na Arkon, aby sehnali podporu pro pátý Thoregonský národ. Zatímco galaktický hráč v Mirkandolu zjistí, že národy Mléčné dráhy nejsou ochotni pomoci, prohlásí Grek-1, kterého Atlan navštívil 23. srpna 1290 NGL, že dá GILGAMEŠi doprovod deseti z jeho třinácti velkých kosmických lodí.

Mezitím ST. AMARINA dosáhne 19. srpna hranice Sluneční soustavy. Bezpečnostní program, který se spustil smrtí Joskar Jankinnena, zabrání lodi opět opustit Sluneční soustavu. Cistolo Khan nechá loď izolovat, aby ji Garron nemohl opustit teleportací. Protože nechce ohrozit život Mhogena, Tuyula Azyky a devatenácti členů posádky, bojí se komisař LSP zaútočit.

Na Zemi se spojí Cartoin Kohau založená »Organizace pro oběti Garrona«, která se skládá z členů rodin lidí zavražděných Vincent Garronem, s dcerou Joskar Jankinnena Janyan. Syntron ST. AMARINA ji o smrti své otce informoval a tak je rozhodnutá pomstít se Garronovi. 22. srpna odstartuje s členy Kohauovi skupiny a s novinářkou Katie Joanne 1), mezitím spolumajitelkou SolTelu, s 160 metrů velkým, ozbrojeným obchodním křižníkem TRADE a přilétne k ST. AMARINA, která mezitím dosáhla dráhy Trokanu. Zatímco se Cistolo Khan z PAPERMOONu pokouší vyjednávat s Garronem, vystřelí TRADE sedm torpéd na ST. AMARINA. Ty jsou PAPERMOONem a jeho konvojem sestřeleny. Rozřuzen výbuchem se poté Garron pokusí zabít zaměřovací specialistku Wendelin Kalmaron pomocí svých paradarů, ale nepodaří se mu to. Mutant stále více znejišťuje. Jeho parasíly se zmenšují nejen proto, že je Mhogena na palubě a Tuyula Azyk ho neposiluje, ale i proto, že posádka ST. AMARINA, která se pod jeho vlivem nevědomky duševně sjednotila, mu klade odpor. Ve své klamné představě, že jedná na Quotorův příkaz, rozhodne se nyní Mhogena sugestivně přinutit k otevření jeho tlakového obleku. Jako psí-reflektor přemění Pátý posel Thoregonu Garronovu paraenergii, odrazí ji zpět na útočníka. Nakonec upadne Garron do bezvědomí. Po novém marném útoku TRADE 3) vstoupí robotské komando PAPERMOONu na ST. AMARINA a zachrání Mhogena, který je krátce před udušením.

Když se Gharr po čtyřech dnech zotaví, vysvětlí Khanovi, že všichni příslušníci jeho národa jsou psí-reflektory. S pomocí tohoto daru také usmířili svou galaxii. U něj samého je ale schopnost zvláště silně vyvinuta. Vnějším příznakem je upřené levé oko.

Společně s malým Maahkským svazem, který je tvořen osmi válci a dvěma diskovými křižníky, odstartuje GILGAMEŠ 31. srpna do Chearthu. Na palubě modulové kosmické lodi nesmrtelných se nalezá vedle Mhogena, Atlana, Ronalda Tekenera, Dao-Lin-H'ay a Mylese Kantora na žádost Pátého posla také Tuyula Azyk a stále ještě omráčený Vincent Garron. Gharr se chce s pomocí mladé Bluesanky mutanta dále usmiřovat 4).


1) PR 1807, PR 1881, PR 1882, PR 1889;
2) Informace o Maahkora: Atlanův román 36: Ernst Vlcek: Smíšek a atentátník; PR 1139: Ernst Vlcek: Nebezpečné procitnutí; PR 1480: Arndt Ellmer: Vyhnanec z Maahkora;
3) Informace o dalším osudu Katie Joanne: PR 1994: H.G.Francis: Poslední generál;
4) Informace o dalším osudu GILGAMEŠE: PR 1954: Hubert Haensel: Cíl letu Chearth; informace o dalším vývoji v Mléčné dráze: PR 1960: Horst Hoffmann: Zajatci palubního mozku;



GEODEMA - Geodetické práce